Välj rätt galgar för dina kläder

Välj rätt galgar för dina kläder

Man kanske inte tänker på det, men sättet du lagrar dina kläder på har en enorm inverkan på hur dina kläder ser ut och hur länge de håller. Att ha rätt galgar kan göra skillnaden mellan att ha den organiserade garderoben du drömmer om eller att, sakta, förstöra alla dina favoritkläder. Här är vad du behöver veta om att välja rätt galgar för dina kläder för att säkerställa att din garderob ser bra ut och håller längre.

Att skydda dina kläder börjar med dina galgar

Det kanske inte verkar som det, men galgar är något som är värt att investera i. Man vill inte att en snygg klänning eller dyr kostym går sönder, bara för att man vill spara in en del pengar på galgarna.

Problemet med trådgalgar är att de är för lätta och inte tillräckligt robusta för att hålla upp kläder ordentligt. En trådgalge böjs när den används för att bära tyngre kläder. Detta kan resultera i att formen på dina kläder blir skev. Dessutom har trådgalgar potential att slita ut axlarna på plagget. Det finns på en trådgalge som håller dina kläder på plats, vilket resulterar i att tyget glider av galgen. Som ett resultat av det kan dina kläder utveckla fula bristningar eller hopsnörningar som hindrar att passa perfekt över dina axlar, vilket plagget kanske gjorde en gång i tiden.

Vilka är dom rätta galgarna för mina kläder?

Det är viktigt att investera i rejäla klädhängare som enkelt kan bära vikten av plagget. Sanningen är att saker och ting inte nödvändigtvis passar alla när det kommer till galgar. Olika galgar har olika syften och används bäst för specifika typer av kläder. Du kommer att vilja ha en annan hängare för en blus än för en kavaj.

Plastgalgar

Det finns en god chans att du har ett bra antal plastgalgar i din garderob just nu. Plastgalgar är billiga, kommer i stora förpackningar och är inte alls lika tuffa mot kläder som trådgalgar är. Även om de inte är lika trevliga som några av de andra galgar vi rekommenderar, kommer en anständig plastgalge att göra vad den ska när det kommer till de flesta plagg.

Du kan använda plastgalgar för T-shirts, blusar och andra lätta tyger utan att behöva oroa dig för mycket för slitage. Dock skapar den släta plasten inte mycket friktion, vilket kan leda till att plagget glider ner på golvet.

Sammetsgalgar

Ett steg över den traditionella plastgalgen, men ändå prisvärda, är sammetsgalen. Precis som plastgalgar kan du köpa stora förpackningar med sammetsgalgar för att fylla i din garderob. Detta gör dem till ett prisvärt och bekvämt alternativ för att organisera din garderob.

Sammetsgalgar är ett kostnadseffektivt sätt att ge tillräckligt med grepp för att få dina kläder att sitta kvar samtidigt som du frigör värdefullt garderobsutrymme. 

Trägalgar

Av alla hängare som finns är den klassiska trägalgen utan tvekan det bästa alternativet när det kommer till att förvara dina kläder under lång tid. Trägalgar är stadiga och pålitliga och samtidigt snäll mot tyger.

De breda axlarna är en nyckelfunktion som gör att trägalgar sticker ut från resten. En bra galge bör spegla formen på dina axlar för att hjälpa dina kläder att behålla den fräscha looken. De breda axlarna i kombination med robust material gör trägalgar perfekta för tyngre föremål som kappor, kostymer, kavajer och byxor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomÅtergå till butik