Möbler för att arbeta hemifrån

Möbler för att arbeta hemifrån

Sedan början av 2020, med att arbeta hemifrån, har det nu satt sig stadigt. Detta har naturligtvis skapat behov för en del utrustning för hemmakontoret. Vissa av dessa saker är arbetsprylar, möbler och elektronisk utrustning etc.

Med denna välbehövliga utrustning är det viktigt att skapa ett hemmakontor som hjälper till att underlätta arbetet. Rätta kontorsmöbler hjälper också till att bibehålla en bra hållning och ge en bra komfort för att orka med långa arbetstimmar och för att bibehålla en bra hälsa.

Så det är viktigt att ha lämpliga möbler för att kalla ditt hemmakontor för ordentligt utrustat. Även om många företag håller en bra standard på sina kontor, så kanske det inte alltid är korrekt på ditt hemmakontor.

Brist på ordentliga möbler är ett stort bakslag eftersom en stor del av världen arbetar hemifrån. Vilket kan påverka arbetet och, framförallt, din hälsa. Därför är det absolut nödvändigt att lösa ett bra hemmakontor för den som arbetar hemifrån.

-37%
1899 kr

Varför du bör investera i bra kontorsmöbler

Vikten av ordentliga kontorsmöbler kan påverka din hälsa. Detta då administrativa arbeten oftast innebär arbete framför ett skrivbord, där man tillbringar större delen av dagen. Att arbeta i en dålig miljö, där man sitter dåligt, kan påverka kroppshållning samt produktiviteten negativt.

Förutom detta finns det ytterligare några anledningar till varför man bör investera i ordentliga hemmakontorsmöbler. Några av dessa är:

 • En attraktiv arbetsplats höjer ens humör
 • Ger en bekväm, säker och sund arbetsmiljö
 • Ger bättre organisering
 • Skapar känslan av en verklig kontorsmiljö

Det här är bara några av anledningarna till att investera i rätt hemmakontorsmöbler.

Här är det viktigt att också förstå vad som faller under "Ordentliga arbeta hemifrån möbler". Att känna till detta hjälper till att göra rätt beslut vid utformning av ditt hemmakontor. Så låt oss ta en titt på några av dessa.

Typer av grundläggande möbler för hemarbete

1. Skrivbord

Ett skrivbord är en av de viktigaste möblerna på ett kontor. Skrivbordet ger det välbehövliga utrymmet för att kunna arbeta på datorn, skriva och göra det dagliga kontorsarbetet. Ett genomsnittligt skrivbord är 150 cm långt, 75 cm högt och 70 cm brett.

Beroende på dina behov finns det många alternativ att välja mellan. Några av de mer populära alternativen är:

Enkla skrivbord

Dessa skrivbord har tillräckligt med utrymme för dator, bildskärm och de datortillbehör som behövs som datormus och tangentbord.

Skrivborden har vanligtvis en öppen, grundläggande design med minimal förvaring. De ger den perfekta ytan för att skriva eller arbeta på din dator. Enkla skrivbord finns i olika storlekar samtidigt som de varierar i stil från rustikt och industriellt till elegant och modernt.

Hörnskrivbord

Ett hörnskrivbord, som namnet antyder, är tänkt att placeras i ett hörn.

Många föredrar L-formade skrivbord eftersom de ger ett stort utrymme. Där du enkelt kan placera flera datorskärmar och anteckningar på båda sidor.

Hörnskrivbord kan även vara en praktik lösning på utrymmesproblem och samtidigt ge mer skrivbordutrymme samt extra benutrymme.

Skrivbord med hyllor

Beroende på dina behov kan olika inbyggda skrivbordsdesigner inkludera en mängd lådor, ställ och fack med övre utrymmen samt utökade förvaringsenheter.

2. Kontorsstol

Kontorsstolen är en viktig möbel på ett hemmakontor. Eftersom du kommer spendera mycket tid i den, så bör det ej tummas på när det kommer till en bra kontorsstol. Stolen bör ha alla nödvändiga förnödenheter, speciellt svankstöd.

Det är också att rekommendera att ha en roterade stol med justerbar höjd för enkel rörlighet och komfort. Den idealiska höjden för stolar idag är 45-48 cm från marken.

-15%
-43%

Saker att tänka på när du köper möbler till hemkontor

1. Budget

Budgeten spelar alltid en stor roll i alla köp, och möbler är inte annorlunda. Vi rekommenderar att du bestämmer dig för en budget för hur mycket du ska spendera. Tänk på att budgeten ska tilldelas kontorsstol, skrivbord och arkivskåp etc.

Tänk på att, i många fall, råvaror som köps till ett lågt pris kommer med stor sannolikhet vara av sämre kvalitet. Här är det bättre att köpa en kvalitetsvara istället för tio felaktiga artiklar.

2. Utrymme

Du bör tänka på utrymmet för hemmakontoret som du köper möblerna för. Dina köp bör tillgodose väl till det området inte leda till att utrymmet istället blir trångt. Till exempel, om du har ett litet hemmakontorsrum, är ett enkelt skrivbord mer rimligt.

För att undvika situationen med för stora möbler som trängs upp i rummet, så ta måtten innan du genomför ett köp.

3. Bekvämlighet före stil

Även om en "caféstol" kan se snygg ut, är den inte nödvändigtvis lämplig för långvarig användning. Det som vill poängteras är att inte prioritera styling. Istället bör bekvämlighet vara den första avgörande faktorn.

4. Flexibilitet

Det är lätt att hamna i en dålig hållning, efter man arbetar i en position under en längre period. Alla föremål med låg flexibilitet kommer bara att förstärka detta dilemma. Vi rekommenderar att de inköpa möblerna bör vara flexibla och funktionella för dagligt bruk.

Här är det viktigt att undersöka föremålen, inom vissa områden. Några av dom kommer här:

 • Tillräckligt med utrymme under skrivbordet för gott om benutrymme
 • Lådutrymme för filer och kontorsmaterial
 • Stolar med hjul för att enkelt kunna röra på dig.

5. Ergonomi

Sist, men inte minst så viktig. Se över det ergonomiska när det kommer till val av skrivbord och kontorsstol. Tänk på att du kommer spendera stora delar av din dag vid denna plats, det är inte mer än rättvist mot dig själv att göra det bekvämt. Att ha rätt ergonomi gör jobbet både enklare och hälsosammare.

För att köpa ergonomisk arbetsplatsutrustning måste du ha vissa funktioner i åtanke. Nedan är exempel på funktioner som vi rekommenderar:

 • Konturerade säten
 • Svankstöd
 • Justerbart säte
 • Justerbara armstöd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomÅtergå till butik